Top 60

joi, 11 martie 2010

Noua Zeelanda - Fjorduri


M-am trezit  destul de devreme si m-am miscat destul de eficient, dar startul tot tarziu l-am dat si azi. Directia pentru ziua de astazi: Te Anau si Milford Sound – un fjord care pare sa fie impresionat, cel putin dupa spusele Lonely Planet.






Fara prea multe opriri, am ajuns la Te Anau, punctul de pornire intr-o croaziera in fjordul Milford Sound.  Am prins prima croaziera libera si m-am imbarcat. Croaziera a costat in jur de 200 de RON si a durat maxim 2 ore. Zona era destul de mirifica :), dar nu se compara cu Norvegia... desi in Norvegia am vazut fjordurile doar de pe uscat, tot nu se compara...






Cateva din atractiile croazierei: stanci abrupte, cascade, foci lenese, atingerea punctului in care chiar putea sa simti curentii marii... Am trecut chiar pe sub o cascada si ne-am cam udat toti... dar macar am vazut un curcubeu creat de aceasta cadere de apa...





















Cam frigulet, dar daca ajunget prin aceste parti ale lumii merita o vizita...

Dupa ce am debarcat am mai stat in port si am admirat apropierea apusului. Aici e o zona mai ferita, asa ca vantul nu bate si cu soarele ce ma mangaia am putut sa ma mai dezmortesc de frigul din ultimele zile.

E placut sa te opresti si sa contempli natura... De am face-o mai des!...

Dar nimic nu poate fi perpetuat la infinit, asa ca m-am intors la masina si am pornit la drum. Pentru ca imi era cam foarte foame :), am oprit intr-un fel de loc de campare la malul lacului Te Anau, unde am gatit mult si am mancat mult! Am baut si o bere, chiar! Zona parea sa fie un loc destul de turstic pentru ca au trecut pe langa caravana multe grupuri care erau foarte incantate de mirosurile ce ieseau din masinuta mea! Am primit si cateva remarci... Adevarul e ca asta chiar e una din experientele pentru care oricine nu are cum sa nu fie gelos... Locatia este superba, apa arata incantator, burtica plina cu carnati deliciosi si bere... DA! DA! DA! Asta e viata! :)

In Te Anau am vrut sa vizitez pesterile cu licurici, dar nu am nimerit in cel mai bun moment. In plus, era indeajuns de scump sa te puna la indoiala. In schimb am achizitionat niste cd-uri de la un magazin de mana a doua (radioul nu se prea prinde prin aceste zone indepartate... defapt, nu se prea prinde decat prin orase).

Deja am ajuns la mijlocul calatoriei!!! Ce repede trece timpul!

In drumul de intoarcere spre Queenstown – doar nu credeati ca doar am trecut prin acest oras magnific fara sa stau macar mai mult – m-am oprit pe malul lacului Wakatipu intr-un loc de camping absolut fantastic. Apa limpede. Parcare sub copaci. Muntii se vedeau peste lac, un lac care imi parea mai degraba mare tropicala... de ar fi mai cald!!! :)



Aici am cinat dinnou ceva fantastic... Cotlete de miel... Frigul asta deschide apetitul, ce pot spune?

Un comentariu:

  1. Foarte frumoasa poza in care apare curcubeul.
    Deci nu are rost sa schimbam emisfera si sa mergem la capatul lumii, avand Norvegia asa aproape

    RăspundețiȘtergere